Sex er sundt og afstressende

[et_pb_section bb_built=\”1\”][et_pb_row][et_pb_column type=\”4_4\”][et_pb_image _builder_version=\”3.2.2\” src=\”https://humansupport.dk/wp-content/uploads/2020/12/Parsogning-banner.jpg\” /][et_pb_text admin_label=\”Vidste du, at …\” _builder_version=\”3.2.2\”]

Vidste du, at vores sexlyst stiger i sommerperioden, og at det har en fantastisk afstressende effekt?

Mange menneskers sexlyst stiger i sommerperioden, men der findes ikke nogen videnskabelig forklaring på det andet end, at sommerperioden er en tid, hvor vi generelt er mere afslappede, arbejder mindre, har mere overskud, hvilket altså også influerer positivt på vores sexlyst.

Udover de åbenlyse gevinster det er for parforholdet, viser forskning, at det også giver os følelsen af højere livskvalitet, og at der er mange helbredsmæssige gevinster ved at dyrke sex.

Her er bare nogle af gevinsterne, som et godt og kontinuerligt sexliv kan give dig:

 • Virker afstressende
 • Giver dig bedre søvn
 • Styrker dit immunforsvar
 • Hjælper dig med at forbrænde kalorier
 • Styrker dit hjerte
 • Virker smertelindrende
 • Øger din livskvalitet
 • Gør dig i bedre humør
 • Styrker din hjerne
 • Mindsker risikoen for prostatakræft
 • Når kvinder dyrker sex, frigiver deres kroppe mere østrogen

Undersøgelser lavet i Danmark viser, at mange mennesker og par rent faktisk ikke har et kontinuerligt sexliv, men det har vi stadig forventninger til, at det skal være.

Manglende og et ikke kontinuerligt sexliv er i mange parforhold en af hovedstressorerne og leder ofte til daglige frustrationer hos den ene eller hos begge parter i parforholdet. Og selv hos den lille del af befolkningen, der er aseksuelle, kan forventninger i samfundet, blandt venner og partnere være en stor stressfaktor.

Og hvordan kan det så være, at det er så vanskeligt for mange at bevare et kontinuerligt sexliv, når det nu kan være så dejligt og er så sundt og afstressende?

Der findes ikke et entydigt svar, da problemstillingen er meget kompleks og handler om både seksuel tiltrækning, fysiologi, fysisk og mentalt overskud m.m. Sex giver energi og ressourcer, men det kræver også ressourcer, overskud, evne til nærvær og tilstedeværelse at udvikle et aktivt sexliv. Og dette er netop nogle af de faktorer, som mange par rammes af, når hverdagens trommerum efter sommerperioden igen indfinder sig, og vi skal tilbage til en hverdag med mange krav, forventninger og behov, der skal tilgodeses.

Som parterapeut og stresskonsulent spørger jeg ofte de par, jeg arbejder med, hvor mange timer om ugen de bruger på at udvikle deres parforhold og deres sexliv. For mange par er det meget let at forholde sig til, når emnet handler om arbejde og børn, men væsentlig vanskeligere, når det drejer sig om sexliv og parforhold. Svaret for mange af de par, jeg arbejder med, er et stort rungende 0. Mange af parrene har aldrig rigtig tænkt på og reflekteret over, at sexlivet skal udvikles og vedligeholdes, men har taget det for givet, hvorefter det langsomt, men sikkert er blevet dårligere og en kilde til frustration og stress.

Af Jesper Peter Rasmussen

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top