MODUL 2 - MOTION, HVILE OG SØVN

Fysisk sundhed - sådan opbygger du dit fundament

På dette modul skal vi kigge på, hvilke former for motion og bevægelse, der er gode og sunde. Vi kigger også på, hvilke bevægelsesformer, der understøtter din evne til at mærke signalerne fra din krop bedre, så du tidligt kan mærke efter på dine eventuelle stresssymptomer.

Step 1 - Artikel og opgaver

I vores artikel skal vi i dag kigge på, hvilke former for motion og bevægelse, der er gode og sunde. Vi kigger også på, hvilke bevægelsesformer, der understøtter din evne til at mærke signalerne fra din krop bedre, så du tidligt kan mærke efter på dine eventuelle stress-symptomer.

Når du skal læse folderen til højre for denne tekst, kan du klikke på symbolet for "full screen" yderst til højre i menuen under kursusfolderen, så vil folderen fylde hele skærmen.


Step 2 - Lyt til denne podcast

I dagens podcast vil vii se lidt nærmere på vigtigheden af motion, hvile og søvn, at have en velafbalanceret fysisk intelligens og stressforebyggelse. Rigtig god fornøjelse.

Step 3 - 5 yogainstruktioner

Når du er helt flad
Denne klasse har fokus på at regulere nervesystemet, når du føler dig træt, nedtrykt, eller udmattet selv efter, du har hvilet. Du kan bruge denne video, når du skal finde ro og restitution uden at kollapse, eller hvis du føler dig træt og anspændt og vil finde mere bevægelse i kroppen uden at “køre op”.
EVT: Du skal bruge en yogapølle eller en yogamåtte med et tæppe rullet omkring og 1-2 ekstra tæpper. Sekvensen er en del af forløbet ‘Yoga for det udfordrede nervesystem’

Fortrolig med det, der føles rart

Når vi er stressede oplever vi lettere ubehag og smerter i kroppen, og det er helt naturligt at opmærksomheden trækkes hen imod det ubehag hvorved det nemt kommer til at fylde rigtig meget. I denne video får du en metode til at eventuelt ubehag og smerter i din krop kan fylde mindre.

Blød som smør
Vi bliver alle sammen presset en gang imellem. I den forbindelse kender vi nok alle sammen følelsen af at være stivnet indeni. Det kan manifestere sig på flere måder. Måske oplever du muskulære spændinger, og måske opdager du, at din vejrtrækning anspændt og begrænset. I denne video deler Simon sine bedste teknikker til at opløse den stivnede tilstand. Sekvensen består både af klassiske yogateknikker og kropsterapeutiske øvelser, og selvom den er simpel at udføre, så kan det være en overraskende effektfuld praksis.

Pas på tankemylderet
Når vi er stressede kender mange af os til tanker der nærmest går i selvsving med bekymringer og trouble shooting. Når det sker, minder tankerne os konstant om alt det, vi skal have styr på og alt det, der kan gå galt. Når tankerne kører derudaf på den måde, kan det være svært at finde ro, og vi kan direkte føle os ”taget til fange” af vores egne tanker. Dette program er en kraftfuld måde at komme ud af hovedet og helt ned og mærke jordforbindelsen. Det er en del af forløbet “Pas på dig selv“.

Blid, beroligende yoga
I perioder med stress driller søvnen ofte. Det kan være svært at falde i søvn eller måske vågner du flere gange i løbet af natten. Denne video kan støtte til at skabe ro om aftenen og fremme søvnen - den er også en del af Yogavivov Sleeping Beauty forløb til dig der gerne vil falde lettere i søvn og sove godt.

Scroll to Top

Tilmeld dig nyhedsbrevet

* Påkrævet

Vigtig besked:

Hov - du skal være logget ind
for at kunne se denne side

Her kan du logge ind