Personligt lederskab og stress

[et_pb_section bb_built=\”1\”][et_pb_row][et_pb_column type=\”4_4\”][et_pb_text admin_label=\”Skab forandring for …\” _builder_version=\”3.2.2\”]

Skab forandring for livet ved at kigge bag om din stress

Hvis vi vil genvinde trivslen og livsglæden og have et kvalitativt liv uden stress er vi nødt til at tage større ansvar for os selv og øge vores personlige lederskab, så vi i højere grad kan navigere i livet ud fra vores værdier og behov.

For den stressramte har tabet af det personlige lederskab store konsekvenser, men også for mange virksomheder og samfundet i det hele taget, har det i dag og vil det i fremtiden have store konsekvenser. Mange virksomheder vil i fremtiden, være nødt til at tage trivsel, personligt lederskab og stress mere alvorligt, da stress og dens følgevirkninger vil stige i et omfang at det kan ses og mærkes på virksomhedernes bundlinje.

Flere mennesker end vi tror bliver i dag syge af stress, og stress samt manglende trivsel vil mange år ud i fremtiden være en folkesygdom, der vil bære store personlige og økonomiske konsekvenser med sig for samfundet. Det største problem i behandlingen af stress er vores egen holdning til sygdommen, hvor de færreste ganske enkelt ikke tager deres symptomer seriøst, før det er virkelig alvorligt. En følgevirkning heraf er, at vi stadig primært symptombehandler stressen, som var det hovedpine man kan tage en pille mod. I flere virksomheder tabuiserer man ligefrem stress, hvor medarbejdere nærmest får mundkurv på, af frygt for at stressen breder sig.

Mange mennesker i Danmark lever i daglig ubalance, med svingende humør, generel utilfredshed, lav livskvalitet, depression og stress som de synlige tegn på stresstilstande. En gradvis mere kompleks og travl hverdag med store udfordringer privat og arbejdsmæssigt, stiller enorme krav til vores personlige lederskab og vores evne til at skabe balance i hverdagen. Vi skal være dygtige forældre, gode venner, gode elskere, gode kollegaer, dygtige medarbejdere, have unikke samarbejdsevner og samtidig skal vi passe på vores helbred så vi får motioneret, hvilet, spist sundt o.s.v.

Der findes ingen Quick-fix løsninger eller hurtige måder at skabe bedre balance i livet. Det kræver en stærk motivation, vilje og indre kraft for at bryde uhensigtsmæssige adfærdsmønstre og de nødvendige livsstilsændringer der skal til for, at bryde ud af den onde spiral, som flere og flere mennesker befinder sig i.

Af Jesper Peter Rasmussen

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top