[et_pb_section bb_built=\”1\”][et_pb_row][et_pb_column type=\”2_3\”][et_pb_text admin_label=\”For nyligt læste …\” _builder_version=\”3.2.2\”]

For nyligt læste jeg en kort artikel der viser, at folk der er gift, generelt har et lavere indhold af stresshormonet kortisol i kroppen.

Jeg blev ærlig talt lidt overrasket, da jeg jo ofte arbejder med mennesker der har større eller mindre udfordringer i deres parforhold. Men de mennesker der søger hjælp hos mig er naturligvis ikke repræsentative for den danske befolkning, da mange jo netop kommer for at få hjælp til at løse eksistentielle udfordringer i livet.

Det relative nye studie viste, at folk, der er gift, er sundere, end folk der er singler, når det angår stress.

Således fandt forskere fra Carnegie Mellon University, USA, ud af, at personer, der lever i et ægteskab, har et lavere niveau af stresshormonet kortisol sammenlignet med singler og enker.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=\”1_3\”][et_pb_image _builder_version=\”3.2.2\” src=\”https://humansupport.dk/wp-content/uploads/2018/10/Design-uden-navn.png\” /][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=\”4_4\”][et_pb_text admin_label=\”Forskerne målte …\” _builder_version=\”3.2.2\”]

Forskerne målte kortisolniveauet hos 572 personer i alderen 21-55 år, og deres resultater viste, at singler og enker er udsat for mere psykologisk stress, end folk der er gift.

Undersøgelsen giver indblik i hvordan singlelivet kan påvirke vores sundhed og fortæller mig hvor stressende det er for mennesker der lever i udfordrende parforhold.

Så gift dig og få mindre stress.

 

Kilde: Videnskab.dk

Af Jesper Peter Rasmussen

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top