Kan vi lære noget om os selv ud fra andres stresshistorier? – 2

[et_pb_section bb_built=\”1\”][et_pb_row][et_pb_column type=\”2_3\”][et_pb_text admin_label=\”Vi har udarbejdet …\” _builder_version=\”3.2.2\”]

Vi har udarbejdet tre personlige stresshistorier fra det virkelige liv, som du måske kan se dig selv i eller som du kan genkende familiemedlemmer eller venner i. Historierne vil forhåbentlig kunne hjælpe og inspirere mennesker til at tage hånd om deres egen eller andres alvorlige stresssituation. Del meget gerne dette blogindlæg til venner og bekendte, hvis du selv kan nikke genkende til nogle af historierne eller måske kender andre som kan lære noget af dem.

[/et_pb_text][et_pb_text admin_label=\”Stress, sorg og …\” _builder_version=\”3.2.2\”]

Stress, sorg og krise

Lise har gennem længere tid oplevet, at hun er energiforladt, og at hun har mistet livsgnisten. Udefra set har hun alt det, hun kan drømme om, og hun kan ikke umiddelbart forstå det, da hun lever i en sund og god kernefamilie. Hun har to teenagebørn, der udvikler sig godt, og den ene er netop begyndt på efterskole og har det fantastisk. Hun føler sig stresset i hverdagen, og hun har flere symptomer, der kunne ligne stresssymptomer, som f.eks. forstyrret nattesøvn, manglende appetit og ondt i maven.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=\”1_3\”][et_pb_image _builder_version=\”3.2.2\” src=\”https://humansupport.dk/wp-content/uploads/2018/12/srtjsrt.png\” /][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=\”4_4\”][et_pb_text admin_label=\”I et coachingforløb …\” _builder_version=\”3.2.2\”]

I et coachingforløb kommer Lise hurtigt i berøring med en sorg, som det går op for hende, at hun har båret på alt for længe, og som har lagt sig som en tung dyne over hende. Baggrunden for sorgen er, at hun har haft svært ved adskillelsen til sin datter, der tog af sted på efterskole et par måneder forinden. Adskillelsen har sat gang i en masse tanker og fantasier, der handler om, at børnene er ved at være store og snart permanent flytter hjemmefra, og om de konsekvenser, det vil have for hende og hendes mands liv og samliv. Erkendelsen og accepten af sorgen gør, at Lise med det samme får mere energi, og det får hende til at tage en snak med sin mand om deres liv og fremtidsplaner.

Er Lise stresset?

Hun har visse stresssymptomer, men disse symptomer er også psykosomatiske symptomer, der hænger sammen med, at hun er ked af det og er i en form for eksistentiel krise. Man kan godt kalde det en let form for stress, men stresstilstanden forsvandt hurtigt, da hun fandt ind til kernen i sine bekymringer. Det kunne derimod godt have udviklet sig til stress eller måske en lettere depression, hvis ikke hun havde lyttet til sig selv og taget symptomerne alvorligt.

Af Jesper Peter Rasmussen

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top