Coronavirus – gode råd

[et_pb_section bb_built=\”1\”][et_pb_row][et_pb_column type=\”4_4\”][et_pb_text admin_label=\”LAD VÆRE MED …\” _builder_version=\”3.2.2\”]

LAD VÆRE MED AT GÅ I PANIK

På de 5 øverste pladser af 10 gode råd til de næste 14 dage kunne passende stå: LAD VÆRE MED AT GÅ I PANIK.

Hvis jeg skulle give 10 gode råd til de næste 14 dage, hvor Danmark mere eller mindre er sat i undtagelsestilstand, skulle der på de 5 første pladser indeholde gode forslag til hvordan du undgår at gå i panik og dermed sprede angst.

Panik og angst er det eneste ingen har brug for, og samtidig er det en helt naturlig mekanisme for alle mennesker når der sker store forandringer. Store forandringer skaber frygt, men vi kan alle begrænse frygten, så vi ikke også udsætter os selv for en følelsesmæssig epidemi, med stress og angst som følgevirkninger.

[/et_pb_text][et_pb_text admin_label=\”Hermed lidt hurtige …\” _builder_version=\”3.2.2\”]

Hermed lidt hurtige korte råd

  • Lad være med at gå i panik og husk at Coronavirussen for de fleste af os er ufarlig. Der er nu iværksat forebyggende foranstaltninger som helt sikkert vil gøre at virussen ikke spredes i samme omfang, så læn dig i stedet ind i det.
  • Træk vejret dybt hvis du mærker angsten eller panikken brede sig. Det dybe åndedræt regulerer dit nervesystem.
  • Gør noget godt og positivt for dig selv, hvis du bliver bange og ikke kan slippe tankerne.
  • Hvis du er nervøs eller bange, så tal med nogen om din frygt. Sæt dog afgrænset tid af, så det ikke fylder for meget.
  • Brug tiden sammen med dine nærmeste. De næste 14 dage vil for mange af os være en gylden mulighed for at, komme tættere på vores nærmeste. Husk at social kontakt ophæver frygt og angst.
  • Hold dig til dine vante rutiner. Selvom du er groundet derhjemme, og hverdagen umiddelbart er anderledes, så sørg for at du og din familie holder jer så tæt I kan på de vanlige rutiner. Hold fast i sengetider, stå op på samme tidspunkt som du/I normalt gør, spis som I plejer og husk at hvile.
  • Dyrk motion og bevæg jer. Man kan hurtigt komme til at sidde for meget ned og se for mange film og serier. Så husk ind i mellem at bevæge dig.
  • Afled dig selv og gør noget godt for dig hvis du begynder at tænke for meget på virussen. Jo mere energi du tænker over coronavirus, desto mere kommer det til at fylde i dit system. Så når du opdager at du bruger for mange tanker, så afled dig selv og gå en tur, spil et spil, eller gør noget andet hyggeligt og godt.
  • Husk at du ikke behøver at opdatere dig selv om virussen hele tiden. Det er rigeligt at opdatere dig en gang i døgnet. Selvom medierne lokker og bruger 99% af deres sendetid og ressourcer på virussen, behøver du jo ikke at læse det eller se disse nyheder.
  • Brug din sunde fornuft – det er der virkelig behov for i situationer som denne.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top