Vi må ikke gå ned på fællesskab – Følelsen af at være afskåret fra omverdenen

[et_pb_section bb_built=\”1\”][et_pb_row][et_pb_column type=\”2_3\”][et_pb_text admin_label=\”Jeg mærkede det …\” _builder_version=\”3.2.2\”]

Jeg mærkede det igen igen på min egen krop forleden. Endnu et familiearrangement, der måtte deles op af hensyn til Corona, hvor jeg nu skulle tage stilling til om jeg ville deltage i vennekredsen eller med familien.

Det påvirker os alle, når vi nu oplever, at vi fortsat over længere tid bliver afskåret fra eller begrænset i mange af vores sociale aktiviteter. Her snakker vi om begrænsninger i forhold til familiekomsammen, fester, idrætsklubber, koncerter, fællesskaber og meget andet.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=\”1_3\”][et_pb_image _builder_version=\”3.2.2\” src=\”https://humansupport.dk/wp-content/uploads/2020/10/Design-uden-navn-18.png\” /][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=\”4_4\”][et_pb_text admin_label=\”For mange mennesker …\” _builder_version=\”3.2.2\”]

For mange mennesker er det fortsat en stor udfordring, ja måske fortsat en stor omvæltning. Mange mennesker vil i denne efterårstid ikke bare føle sig alene, men også ensomme fordi vi i stigende omfang stadig er begrænset i vores sociale omgang. Mange virksomheder har nu igen sendt deres medarbejdere hjem, hvilket også er en begrænsning i de daglige sociale kontakter som mange mennesker tidligere tog for givet.

Så hvis du selv har overskud og ressourcer, kan det være at det er nu, at du skal tjekke ind. Det kan være hos kollegaer, venner og familie, for at se hvordan livet er hos dine nærmeste. Mange mennesker vil allerede nu isolere sig og blive smådepressive. Her er det vigtigt at omgivelserne tilbyder social kontakt, så det ikke udvikler sig til depression på længere sigt.

Selvom mange oplever sig isolerede og savner sociale arrangementer og kontakt, har mange også følelsen af en form for samhørighed. At føle sig som en del af noget større. Vi er på en måde alle i samme båd, fordi de nuværende tiltag er en del af en fælles indsats der i sidste ende skal beskytte os alle, og måske særligt de ældre og udsatte i samfundet.

Så måske at denne krise samtidig kan blive startskuddet til en større grad af nærhed og samhørighed
i vores samfund, hvor vi tager os lidt bedre af hinanden?

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top