[et_pb_section bb_built=\”1\”][et_pb_row][et_pb_column type=\”1_2\”][et_pb_text admin_label=\”En ven sagde …\” _builder_version=\”3.2.2\”]

En ven sagde her til morgen at han var rigtig utryg ved polariseringen i vores samfund. Da samtalen faldt på USA, brugte han et billede der gjorde indtryk på mig: ”Polariseringen i USA har vel på intet tidspunkt været større siden slavetiden, hvor man diskuterede for eller imod slaveri”. Det ved jeg ikke om er rigtigt, men eksemplet er et ret godt billede af hvordan jeg oplever polariseringen.

[/et_pb_text][et_pb_text admin_label=\”Trump fortsætter med …\” _builder_version=\”3.2.2\”]

Trump fortsætter med ikke at ville anerkende Bidens valgsejr

Hvis man analyserer hans personprofil, er der ikke noget overraskende eller uforudsigeligt i hans adfærd. Trump kan ganske enkelt ikke tåle at tabe og den eneste måde han kan komme ud af sit nederlag på, er ved at hævde at valgresultatet er snyd. Jeg tror ikke at han kommer til at anerkende valgresultatet på noget tidspunkt, og jeg vil ikke blive overrasket, hvis han bliver den kun anden amerikanske præsident, der ikke deltager i indsættelsen af den kommende præsident.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=\”1_2\”][et_pb_image _builder_version=\”3.2.2\” src=\”https://humansupport.dk/wp-content/uploads/2020/11/Design-uden-navn-24.png\” /][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=\”4_4\”][et_pb_text admin_label=\”Set ud fra …\” _builder_version=\”3.2.2\”]

Set ud fra et stressperspektiv, er den polarisering der sker i det amerikanske samfund langt værre. Gadeuro og optøjer er en ting, men den voldsomme polarisering mellem demokrater og republikanerne, skaber voldsom vrede, usikkerhed og frygt om fremtiden, hvilket er nogle meget store stressorer for den amerikanske befolkning.

Den samme polarisering sker i Danmark, om end på et lidt andet niveau. Minksagen kunne man se som symptomet på det dårlige samarbejdsklima der er mellem partierne i folketinget. En polarisering som mange nok oplever, er blevet værre under COVID-19. En tid hvor alle i langt højere grad burde stå sammen. Når folketingspolitikere på den måde bliver polariseret, skaber det ligeledes frygt, vrede, usikkerhed og stress blandt den danske befolkning. Stresstallene vokser voldsomt, og derudover er mange mennesker angste og deprimerede.

Hvis det havde været en velfungerende virksomhed, ville man hurtigt have erkendt, at der var lavet en graverende fejl. Jeg vil ikke afvise, at det ville koste hoveder, men man ville hurtigt blive enige om hvordan man bedst muligt kommer videre.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=\”1_2\”][et_pb_text admin_label=\”Så ugens stressråd …\” _builder_version=\”3.2.2\”]

Så ugens stressråd er: Lad være med at bruge unødig energi på Donald Trumps handlinger, det kommer hverken til at gøre fra eller til. Det er langt vigtigere at kigge bag om symptomet og kigge på og forstå de ubalancer i det amerikanske samfund, der ligger til grund for polariseringen.

[/et_pb_text][et_pb_text admin_label=\”Mit andet stressråd …\” _builder_version=\”3.2.2\”]

Mit andet stressråd går til det danske folketing. Se nu at komme videre, løs konflikten og sørg for at ikke hele Nordjylland bliver taget som gidsler i denne på alle måder ulykkelige sag (her til morgen er der netop lavet en aftale, uden om de borgerlige partier).

Bag symptomet ”Minksagen” ligger et ekstremt dårligt samarbejdsklima på Christiansborg, hvor danske politikere alt for ofte går efter manden i stedet for bolden. Det virker som om folketingspartierne har mere travlt med at spænde ben for hinanden end at løse problemet. Det har desuden udviklet sig til at være en sag som det meste af det danske samfund bruger unødig meget stressenergi på og som har fået negative konsekvenser for rigtig mange mennesker, særligt i Nordjylland.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=\”1_2\”][et_pb_image _builder_version=\”3.2.2\” src=\”https://humansupport.dk/wp-content/uploads/2020/11/Design-uden-navn-26.png\” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top