Er du angst eller for ængstelig? 10 vigtige råd og en angsttest

Denne artikel finder du i sin fulde længde på vores sundhedsportal

 

Angst er en naturlig reaktion på noget, der føles farligt, men som ikke nødvendigvis er det. Angsten sikrer, at man reagerer hurtigt og instinktivt, og at man f.eks. flygter eller forsvarer sig, når man føler sig truet. 

 

Nogle mennesker oplever angst i situationer, der ikke burde udløse angst – f.eks. hverdagssituationer som at købe ind, gå i biografen eller tage med toget. Angst har både psykiske og kropslige symptomer. De psykiske symptomer kan være af forskellig karakter og sværhedsgrad. Det kan f.eks. være som en konstant uro og bekymring, eller som pludselige panikanfald. 

 

 

Personer med OCD vil opleve tvangstanker og/eller udføre tvangshandlinger, sædvanligvis af frygt, for at noget frygteligt ellers vil ske.  

Personer med PTSD kan være plaget af flashbacks, hvor de oplever at være tilbage i traumatiske situationer. 

Mennesker med angsttilstande kan ofte godt rationelt forstå, at deres frygt er overdrevet, men alligevel være ude af stand til at bekæmpe den.  

 

Her kan du tage en angsttest, hvis du er i tvivl om, du har angst. 

Testen er et øjebliksbillede, og kan give dig en indikation af, om du har angst, men er IKKE et diagnoseværktøj.

 

I artiklen som du kan læse her,  får du vores vigtige råd i forhold til hvordan du identificerer din angst og hvordan du selv kan arbejde med at tage kontrol over angsten så den ikke styrer din hverdag.

 

 

Scroll to Top