Hvordan holder jeg fast i mit nytårsforsæt?

Denne artikel finder du i sin fulde længde i vores sundhedsportal.

I år vil jeg motionere mere, spise mere sundt, tabe mig 10 kilo, arbejde mindre, være mere sammen med min familie og venner, finde mig en kæreste…

Listen af nytårsforsætter kan være lang og kreativ, men desværre viser det sig, at de fleste mennesker har svært ved at holde fast i de gode intentioner og det er der en rigtig god grund til.

De fleste nytårsforsætter handler nemlig om ændring af vaner og mønstre og de fleste mønstre er særdeles vanskelige at bryde, da vi har trænet og øvet dem rigtig længe.

Ændring af spisevaner kræver eksempelvis meget mere end vi tror, fordi vores hjerne og nervesystem er kodet til vores vaner. Billedligt talt kan man sige, at vi har lavet en rigtig bred motorvej at gå på gennem hele livet, så hver gang vi skal bryde en ny vane skal vi bygge en ny vej, og først når den er lige så bred som den gamle vej, er den automatiseret.

Men fortvivl ikke, det kan sagens lade sig gøre, men det kræver mod, styrke, en fast vilje…. og en god evne til at fejre dine succeser – det er nemlig i succeserne vi udvikler os mest.

Vigtigst af alt er at du virkelig kommitter dig og at forsættet vil gøre en forskel i dit liv når du har opnået det. Lad vær med at sætte et mål der ikke vil gøre en stor forskel for dig.

Artiklen som du kan finde her, giver dig 6 meget konkrete råd til hvordan du kan arbejde målrettet for at nå dine målsætninger for 2023.

Scroll to Top