Hvad er social sundhed?
Denne artikel handler om social sundhed, og vi vil give nogle bud på, hvad social sundhed er, hvordan du skaber det bedst mulige grundlag for at være socialt sund.
Vi vil også give dig 10 gode konkrete råd, der kan styrke din sociale sundhed.
Hvad er social sundhed?
Social sundhed handler om at indgå og kunne begå sig i sociale sammenhænge og kunne danne bæredygtige sociale netværk med andre mennesker.
Social sundhed handler også om at have overskud og evner til at bidrage i sociale sammenhænge og deltage i fællesskaber.
Social sundhed får du, når du finder en god balance i hverdagen, så du hverken bliver over- eller understimuleret og på den måde føler dig ensom eller utilstrækkelig. Dette har været en utrolig stor udfordring for mange mennesker, særligt singler, under Covid-19 perioden, hvor mange mennesker har været meget alene og netop følt sig ensomme.
Når vi har en god balance i vores sociale sundhed, evner vi både at være i sociale fællesskaber, når vi har behov for det, og vi formår også at trække os fra sociale sammenhænge, når vi har brug for det, så vi ikke bliver overstimulerede. Med en god balance i din sociale sundhed lægger du også et godt grundlag for at undgå depression og ensomhed, da du formår at søge hjælp og tale med andre mennesker om dine udfordringer.
Hvad understøtter social sundhed?
For at kunne indgå i ligeværdige sociale relationer, kræver det at man har overskud til det. For at få overskud er det vigtigt også at stimulere og balancere den fysiske og mentale balance. Den fysiske balance kan du læse mere om i vores artikel, der handler om fysisk sundhed, men nøgleordene her er søvn, hvile, kost, bevægelse og motion. Bare en enkel nats dårlig søvn influerer på dit overskud i forhold til at være social og involvere dig i andre mennesker.
Mental sundhed understøtter du på samme måde, men også ved at tænke positivt og ved ikke at fokusere for meget på det, som du ikke kan gøre noget ved eller ikke har indflydelse på…
Resten af artiklen kan læses for vores brugere på HUMANsupport. Læs her hvorfor I ikke kan undvære HUMANsupport, eller skriv til bs@stressamb.dk for at høre mere om vores portal)