Lægger vi overhovedet mærke hvor rutinerede vi er til at spise?
Brian Wansink, ph.d., leder af Cornell Food and Brand Lab har netop lavet en undersøgelse om overspisning, og mere specifikt indtagelse af popcorn i biografer.
Han uddelte gratis 5 dage gamle popcorn til alle, der har havde købt en billet til en bestemt forestilling i Chicago Area biograferne. Popcornene blev delt ud i to størrelser: Medium til large, og blev tilfældigt fordelt.
Efter filmen indsamledes popcorn bægrene, og forskerne vejede hver beholder for at afgøre, hvor meget popcorn der var blevet spist.
Folk, der fik de store spande spiste i gennemsnit 173 flere kalorier end de mennesker, der havde de mellemstore spande.
Adspurgt, om de følte, at den større beholder ville få dem til at spise mere, mente et stort flertal, at størrelsen af containeren ikke havde påvirket deres popcorn indtag.
Hvad er moralen i denne fortælling?
Selv gamle ikke velsmagende fødevarer spiser vi når det er til rådighed, og jo mere der er til rådighed, jo mere spiser vi.
Kilde: NICABM